Skip to main content

Οι πλουτοκράτες σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Ευρώπη

Ο Ντάισελμπλουμ δίνει το σύνθημα

του system failure

Ο Ολλανδός υπουργός και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταισελμπλούμ, δήλωσε πρόσφατα ότι και η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει σε "μεταρρυθμίσεις", φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία (!) και απηύθυνε χαρακτηριστική προειδοποίηση στο Βερολίνο “να μην επαναπαύεται στις δάφνες του”. (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113366795) Οι δηλώσεις έρχονται τη στιγμή που η Γερμανική οικονομία εκπέμπει σήμα κινδύνου και νέοι τριγμοί ταλανίζουν την, ούτως ή άλλως, εύθραυστη ευρωζώνη.

Η Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία έστειλε σήμα, στο Βερολίνο αυτή τη φορά και είναι έτοιμη να επιταχύνει τις διαδικασίες για την καθολική επιβολή των καταστροφικών πολιτικών που δοκιμάστηκαν στην Ελλάδα, ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Φυσικά, αυτός ήταν ο αρχικός στόχος: "Ομοσπονδιοποίηση όμως σημαίνει, ότι οι ίδιες πολιτικές θα εφαρμοστούν καθολικά, οριστικά και πολύ σύντομα, σε βάρος και των ίδιων των Γερμανών πολιτών και εργαζομένων." (http://failedevolution.blogspot.gr/2013/04/blog-post_11.html), αλλά η προοπτική ενδυνάμωσης του μετώπου κατά της λιτότητας, καθώς και η πιθανότητα μιας Αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα αρκετά σύντομα, φαίνεται ότι ανάγκασαν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να δείξουν τις προθέσεις τους νωρίτερα.

Η Γερμανία γίνεται τώρα, όσο ποτέ πριν, ο βασικός παράγοντας για την επιθυμητή ομοσπονδιοποίηση, μέσω ενός άνευ προηγουμένου "κουρέματος" του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών και των συντάξεων, στο όνομα του ανταγωνισμού και της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οι "υποδείξεις" Ντάισελμπλουμ προς στην Γερμανία δείχνουν με χαρακτηριστικό τρόπο ότι η ισχύς θα μεταφερθεί από το Βερολίνο στις Βρυξέλλες και στους Ευρωπαϊκούς οικονομικούς μηχανισμούς που έχουν ήδη παραγκωνίσει τους πολιτικούς, μέσω των κινήσεων Ντράγκι. (http://failedevolution.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8431.html)

Με την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να υιοθετεί μέτρα λιτότητας, δεν θα υπάρχουν "χώρες-υποδείγματα" τις οποίες θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ως παράδειγμα, ούτε άλλες δικαιολογίες. Το μέτωπο κατά της λιτότητας θα καταρρεύσει και η Ευρωπαϊκή πλουτοκρατία θα κηρύξει την τελική νίκη της.

Στο Ελληνικό μέτωπο, η μάχη κορυφώνεται εν όψει πιθανών εκλογών. Η Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία θα υποστηρίξει την παρούσα κυβέρνηση με όλα τα μέσα, προκειμένου να τελειώσει κανονικά τη θητεία της. Η αντιπαράθεση κορυφώνεται και με αφορμή τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να βρεθούν οι 180 για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές που θα έθεταν σε κίνδυνο τον "ομαλό" τερματισμό του πειράματος.

Όμως, οι απόπειρες εξαγοράς ψηφοφόρων έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι φανερές. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επανακτήσει χαμένους ψήφους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχεδόν θριαμβευτικά την πιλοτική εφαρμογή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (μόνο σε 13 δήμους και μόνο για 6 μήνες) και τις αυξήσεις και τα αναδρομικά των ενστόλων.

Είναι καταπληκτικό πόσο εύκολα η κυβέρνηση ξαφνικά βρίσκει τα λεφτά για παροχές, ή, βγαίνει να δανειστεί στις αγορές - με πολύ χειρότερη την κατάσταση στα δημοσιονομικά απ'ότι το 2010 - με τις πλάτες των "φίλιων δυνάμεων" της Τρόικας, κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να κατρακυλούν.

Εντωμεταξύ, η προπαγάνδα του φόβου επιστρατεύτηκε για πολλοστή φορά από κυβερνητικούς αξιωματούχους και από τα συστημικά ΜΜΕ, υπονοώντας στην ουσία μια ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή σε περίπτωση μιας Αριστερής κυβέρνησης στην εξουσία. Η πρόσφατη επίθεση των "αόρατων" αγορών κατά της Ελλάδας, με τα σπρεντ ξανά στα ύψη, αποτελεί μια εκτός συνόρων προειδοποίηση-υποβοήθηση στην συγκεκριμένη προπαγάνδα. Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσεγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις προθέσεις του, αλλά κυρίως, για να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα ανεχτούν αλλαγή πολιτικής προς άλλη κατεύθυνση.

Μια Αριστερή κυβέρνηση, σε μια πλήρως "νεοφιλελευθεριοποιημένη" Ευρώπη ταγμένη απόλυτα στα συμφέροντα των πλουτοκρατών, θα είναι σαν ένας "Δον Κιχώτης" που θα κυνηγά ανεμόμυλους. Η υιοθέτηση της λιτότητας και των περικοπών από την ίδια τη Γερμανία, καθώς και η καταστολή του μετώπου κατά της λιτότητας, θα απομονώσουν πλήρως μια τέτοια κυβέρνηση, εκτός και αν βιώσουμε μια γρήγορη και γενική άνοδο της Αριστεράς και των αντι-νεοφιλελεύθερων δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη, που θα μπορούσαν να αλλάξουν αποφασιστικά την έκβαση του ταξικού πολέμου. Καθώς η σημερινή Ευρώπη δείχνει στους λαούς το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καθόλου απίθανο.

Comments

  1. Θα συμφωνήσω με την Ιοκάστη. Μπορείς να πας να γαμηθείς;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αφού συμφωνείς με την κυρία, τα ίδια ισχύουν και για σένα. Βλέπε απάντηση παραπάνω.

      Delete
  2. Πρώτον, γιατί βρίζεις; Δεύτερον, που κολλάει αυτό το ληστοσυμμορίτης και γενικώς που κολλάνε όλα αυτά που έγραψες με αυτά που λέει το άρθρο. Αν θες να μάθεις που πήγαν τα λεφτά, διάβασε αυτό: http://failedevolution.blogspot.gr/2014/04/2013.html

    Αν θες να μάθεις τι σημαίνει νεολιλελευθερισμός διάβασε αυτά:
    http://failedevolution.blogspot.gr/2013/11/blog-post_10.html
    http://failedevolution.blogspot.gr/2014/03/banksters.html
    http://failedevolution.blogspot.gr/2014/01/blog-post_11.html

    αλλά καλύτερα ξεκίνα από δω:
    http://teddygr.blogspot.gr/p/blog-page_3872.html

    αν θες να δεις πως έφτιαξαν το παραμύθι ότι τάχα ζούμε σε σοβιετικό καθεστώς και όχι σε νεοφιλελεύθερο, διάβασε αυτό:
    http://failedevolution.blogspot.gr/2013/07/blog-post_18.html

    αλλά δεν υπάρχει λόγος να βρίζεις ούτε να αναμασάς την ξεπερασμένη προπαγάνδα περί δημοσίων υπαλλήλων που ξεκίνησε από το τραπεζομιντιακό κατεστημένο όταν ξέσπασε η κρίση για να κρύψει τις ευθύνες του και να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ελάχιστοι την πιστεύουν πια. Εκτός και αν είσαι κανένα φιλοκυβερνητικό τρολ από τη γνωστή "ομάδα αλήθειας", οπότε δικαιολογείσαι.

    ReplyDelete
  3. Καλά ρε παιδιά, ούτε υποτυπώδης ένδειξη πολιτισμού, επιπέδου;

    system failure due to insufficient evolution? Πάντα βρίσκω ενδιαφέρον στα άρθρα σου, τώρα θαυμάζω πάρα πολύ και την αυτοσυγκράτησή σου με τους σχολιαστές αυτούς!

    Σε γενικές γραμμές, όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει η βία... Είτε λεκτική, είτε φυσική..

    Χαιρετισμούς και συνέχισε την καλή δουλειά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ φίλε. Η διαφωνία είναι πάντα θεμιτή και καλοδεχούμενη, τις περισσότερες φορές θα έλεγα και εποικοδομητική, γιατί σε βοηθάει να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Τα βρισίδια δεν μπορώ να καταλάβω σε τι χρησιμεύουν και το κακό είναι ότι δεν μπορούν να το καταλάβουν και αυτοί που βρίζουν. Και δίκιο να έχουν, το χάνουν αυτομάτως.

      Delete
    2. τι επιπεδο ρε βρειτε την ξανθια σκροφα την Ιοκαστη και δωστε της ενα μαθημα, παντου μπαινει απειλει και βριζει, εχεις ιδεα τι λεει το στομα της

      Delete
  4. ναι ρε παιδια και εγω διαβασα ενα αρθρο καλλογραμμενο, και παντα , διαβαζω και σχολια.... κουθαφηκα, δεν καταλαβα την επιθεση????. ας προτεινουν οι αντιλεγοντες ενα αρθρο για ενημερωση. εκτος και αν μιλουν ετσι, υπαρχει κατι πρωσοπικο?

    ReplyDelete
  5. Πώς δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος;
    Μέσος όρος φορολογικών εσόδων 1995-2009
    Ελλάδα 21,2%ΑΕΠ, μ.ο. ΕΕ 27,2%ΑΕΠ
    Δαπάνες για τόκους και καταστολή (ΥΠΕΘΑ, ΥπΠοΠο)
    Ελλάδα 11,4%ΑΕΠ, μ.ο ΕΕ 6,7%
    Κάθε χρόνο λοιπόν η Ελλάδα χάριζε 6% τού ΑΕΠ της στο κεφάλαιο (λόγω τής υποφορολόγησης) και σπαταλούσε 5% για καταστολή και τόκους (δώρο στο χρηματιστικό κεφάλαιο).
    Σε 10 χρόνια όλο το Δημόσιο χρέος που είχαμε το 2009!
    http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=40894&blid=95

    ReplyDelete
  6. Μωρη πατσαβουρα Ιοκαστη εχω βρει ολα σου τα ποστ θα σε κανονισω, εχω στειλει ηδη φωτο σου στην Κουμουνδουρου

    ReplyDelete
  7. Παρακαλώ θερμά, όχι άλλο βρίσιμο και απειλές

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gavin Newsom LAUGHS About Dems Rigging Their Primary & Installing Kamala!

The Jimmy Dore Show   During the recent Democratic National Convention in Chicago, California Governor Gavin Newsom joined the Pod Save America hosts to discuss the highly democratic, ground-up process that led to Kamala Harris receiving the nod as the Democratic Party’s presidential nominee. Oh wait, that’s exactly the OPPOSITE of what happened, which the foursome all laugh heartily over, showing just how little the Democratic Party respects democracy. 

In an absolutely repulsive show, the DNC clowns of horror, ignore genocide, bow to billionaires

globinfo freexchange   The absolute moral bankruptcy of the Democratic Party was depicted perfectly during the recent DNC convention . As the genocide of Palestinians in Gaza and West Bank is still taking place, the DNC clowns of horror demonstrated their complete lack of morality, beyond any doubt.   The gathering of immoral supporters and billionaires, supposedly representing the "progressive" America, was nothing more than a confirmation that the big money and the Zionist agendas will never change to the slightest.  The DNC clowns put the LGBTQ  masks for a while, to give something to progressive voters against the alt-right Orange Clown of the Republicans. But nothing more beyond that. No planning to fight inequality and poverty. No promise to end disastrous wars. Nothing about any thought on the termination of the biggest crime of our century: the genocide of the Palestinian people.   One of the most disgusting moments was Genocide Joe's tears, not for the thousand

Telegram Founder & CEO Pavel Durov Arrested in France as Online Censorship Escalates

Glenn Greenwald  

Jill Stein's Surge TRIGGERS The Breakfast Club & AOC

Sabby Sabs   This is why they are attacking Jill Stein ...     Related:   Dear Americans: you do have a choice!

Ongoing, Worsening Threats to Free Speech Over Israel Revealed

Glenn Greenwald  

Kamala Harris' Lies About Gaza: Don’t Fall For It

Owen Jones   I realise how desperate people are to stop Donald Trump - but that doesn't mean you should bend reality. 

Dems Desperately Revive Russian Interference Hysteria Ahead of Election

Glenn Greenwald  

The Grayzone confronts DNC VIPs on Gaza

The Grayzone   The Grayzone 's Max Blumenthal & Wyatt Reed challenge Democrat leadership and celebrity performers at #DNC2024 on the Biden-Harris support for Israel's genocide in Gaza.

How the U.S. Enabled Netanyahu to Sabotage a Gaza Ceasefire

by Jeremy Scahill   Part 1   After the bodies of six more Israeli hostages of Hamas were found in the Gaza Strip, pressure in Israel is mounting on the government to secure a ceasefire deal and free the remaining hostages and soldiers taken captive on October 7. The announcement Sunday that the captives, including a dual citizen of the U.S., were discovered in a tunnel in Rafah has further fueled the rage toward Prime Minister Benjamin Netanyahu, particularly from the families of those held in Gaza. They have accused the prime minister of sabotaging deals to free their loved ones, saying " their blood is on his hands. " Senior Israeli officials, most prominently the defense minister, have joined the public demands for Netanyahu to stop obstructing ceasefire negotiations, while Hamas has said they will not participate in any process until the U.S. convinces Israel to accept a negotiating framework Hamas agreed to in early July. Both Hamas and the families of Israeli captives s

Macron sets up constitutional coup, gives final blow to democracy in France

globinfo freexchange   Fierce reactions in France's left bloc have been caused by the appointment of conservative Michel Barnier to the office of prime minister, bypassing the fresh popular mandate that gave victory to the New Popular Front coalition. Left-wing leader Jean-Luc Mélenchon immediately opposed Barnier's appointment and predicted the new prime minister would not receive majority support in the divided National Assembly. "The elections have been stolen," argued the head of the Insubordinate France party. "The message has been denied," Mélenchon emphasizes about the elections, according to which the new prime minister "conveys the message of the refusal of the French people."  The president of Central Committee of Insubordinate France in the National Assembly, Mathilde Panot, denounced an "unacceptable coup d'état in democracy": "By appointing Michel Barnier, the President refuses to respect popular sovereignty and the