Skip to main content

Βαρουφάκης έξω, Κατρούγκαλος μέσα: Η συστημική προπαγάνδα συνεχίζεται ακάθεκτη και αυτό είναι καλό σημάδι!

του system failure

Η τελευταία επίθεση του τραπεζομιντιακού κατεστημένου, εξαπολύθηκε αυτή τη φορά εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τη γνωστή υπόθεση των αμοιβών.

Ο στόχος δεν επιλέχθηκε τυχαία. Όπως εύστοχα παρατηρεί ο Άρης Χατζηστεφάνου, “Χτύπησαν αυτούς που επιχείρησαν να διορθώσουν την 'κοινωνική γενοκτονία' επαναπροσλαμβάνοντας αδίκως απολυμένους υπαλλήλους και όσους απειλούν να φέρουν στο φως τη διαπλοκή – μεταξύ άλλων και με τη δημιουργία μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ). Να σημειωθεί ότι ο Κατρούγκαλος ήταν ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης που έδωσε το παρόν στην ανακοίνωση της ίδρυσης ΕΛΕ από την Ζ.Κωνσταντοπούλου, τη Σ.Σακοράφα και τον Ερίκ Τουσέν.” (http://goo.gl/h19s5r)

Πράγματι, η χρονική στιγμή που έγινε η επίθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, καθώς η σύσταση επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, αποτελεί ακόμα έναν εφιάλτη για τη διαπλοκή εντός και εκτός Ελλάδας, διότι αν προχωρήσει και ολοκληρωθεί (είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει μεγάλα εμπόδια), θα αποκαλυφθούν πολλά σκάνδαλα και η χώρα θα έχει την ευκαιρία να διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους της με βάση το διεθνές δίκαιο.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα ενάντια στους εμπνευστές του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου πειράματος, που πασχίζουν με κάθε τρόπο να ολοκληρώσουν στην Ελλάδα. Όχι μόνο θα επέτρεπε στη χώρα να ανασάνει από το υπέρογκο χρέος, αλλάζοντας πορεία προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, των δημοσίων επενδύσεων και των κοινωνικών παροχών, αλλά θα αποτελούσε υπόδειγμα και για άλλες χώρες της ευρωζώνης που επίσης υποφέρουν από το δυσβάσταχτο χρέος. Έτσι, τα σχέδια των πλουτοκρατών για την έλευση της νέας Φεουδαρχίας θα είχαν κατατροπωθεί οριστικά.

Το σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, επειδή η αγαπημένη του πολιτική ελίτ που κυβερνούσε για δεκαετίες τη χώρα, έχει απολέσει πλήρως την αξιοπιστία της απέναντι στους πολίτες, εν μέσω αλλεπάλληλων σκανδάλων διαφθοράς. Ο μόνος τρόπος να "φρενάρει" την ευρεία λαϊκή αποδοχή της νέας κυβέρνησης, είναι να αρχίσει έναν πόλεμο φθοράς, προσπαθώντας τουλάχιστον να την εξομοιώσει με το διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό κατεστημένο.

Η αντίρρηση σε ότι αφορά το παραπάνω άρθρο του Χατζηστεφάνου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι και άλλα στελέχη της κυβέρνησης γίνονται δέκτες ενός ιδιότυπου πολέμου και ιδιαίτερα ο Γιάννης Βαρουφάκης. Η προσπάθεια υποβάθμισης του Βαρουφάκη γίνεται κυρίως από το συστημικό κατεστημένο εκτός συνόρων και κυρίως από τη Γερμανική πλευρά. Πέρα από το χιουμοριστικό σκέλος της υπόθεσης, γίνεται μια προσπάθεια παρουσίασης του νέου Υπουργού Οικονομικών, ως ανθρώπου αναξιόπιστου και ίσως επικίνδυνου για τη συνοχή του "θαυμαστού" Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ένα οικοδόμημα βέβαια, έτσι όπως το αντιλαμβάνονται οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι και οι λομπίστες και όχι οι λαοί.

Ούτε η στοχοποίηση Βαρουφάκη από τα συστημικά κέντρα του εξωτερικού μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Είναι γνωστή η σκληρή κριτική που άσκησε στους ευρωκράτες και τους χειρισμούς τους όσον αφορά την Ελληνική κρίση, αλλά και στην ίδια τη δομή της ευρωζώνης, πολύ πριν την εκλογή του και τη θητεία του στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα εξέθεσε τόσο την Ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, όσο και την προηγούμενη αγαπημένη της κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάλυσή του στο Russia Today, όταν αποκάλυψε πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, "όλως τυχαίως" λίγο πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές, ήταν απλά ένα πλασματικό "success story", ώστε η Μέρκελ και οι ευρωκράτες να διακηρύξουν τη νίκη τους όσον αφορά το Ελληνικό ζήτημα, βοηθώντας παράλληλα και την πιστή τους κυβέρνηση Σαμαρά. Όπως αποκάλυψε ο Βαρουφάκης, στην πραγματικότητα έστειλαν ένα μήνυμα στους υποψήφιους επενδυτές ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα ήταν καλυμμένα από την ΕΚΤ και δεν υπήρχε περίπτωση να κουρευτούν. Έτσι οι επενδυτές έτρεξαν να αγοράσουν με επιτόκια εξαιρετικά υψηλά σε σχέση με τα συνήθη ομόλογα των άλλων χωρών. (http://adiritos.blogspot.gr/2014/04/yanis-varoufakis-deconstructs-merkels.html?q=Varoufakis)

Εντωμεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Βερολίνο, έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει σε βασικές κόκκινες γραμμές της κυβέρνησής του. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με την Μέρκελ, ο Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά, για αποτυχία του προγράμματος που επέβαλε η τρόικα, κάνοντας αναφορά στη δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ, τη διόγκωση του χρέους, τα άνευ προηγουμένου ποσοστά ανεργίας και τη μεγέθυνση της ανισότητας κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα φτωχότερα νοικοκυριά έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος έναντι των υψηλότερων εισοδημάτων (http://goo.gl/aiEsqG).

Ο Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των Γερμανικών επανορθώσεων. Κανείς άλλος Έλληνας πρωθυπουργός μέχρι στιγμής δεν είχε τολμήσει να θέσει αυτά τα ζητήματα μπροστά στην Καγκελάριο και τους δημοσιογράφους. Προφανώς, ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μην διολισθήσει προς την πλευρά των δανειστών υποχωρώντας στις απαιτήσεις τους και μετασχηματίζοντας έτσι την κυβέρνησή του σε άλλη μια κυβέρνηση υποτέλειας.

Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει: γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα του συστήματος είναι καλό σημάδι; Απλά, επειδή αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι προσκολλημένη στα γνωστά μεγάλα συμφέροντα, αλλά μόνο στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης.

Έτσι, όσες συναντήσεις και να κάνουν ο Τσίπρας με τη Μέρκελ, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν σε αμοιβαίο συμβιβασμό. Η μάλλον μετριοπαθή στάση της Καγκελαρίου απέναντι στον "θρασύ" Τσίπρα, είναι μόνο μια προσωρινή, τακτική υποχώρηση απέναντι στην αποφασιστική κίνηση της Ελληνικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το χαρτί της Ρωσίας (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/03/blog-post_45.html) και να αναγκάσει τον Ομπάμα να τηλεφωνήσει ξανά στη Μέρκελ.

Αυτοί οι δύο δεν πρόκειται λοιπόν ποτέ να "τα βρουν", ακριβώς επειδή εκπροσωπούν εντελώς αντικρουόμενα συμφέροντα. Η Μέρκελ και η τρόικα φυσικά, εκπροσωπούν τους τραπεζίτες και τα λόμπι. Ο Τσίπρας εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού. Ο Τσίπρας το ξέρει και η Μέρκελ το ξέρει. Κάνουν απλώς τις κινήσεις τους πάνω στη σκακιέρα και ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη μάχη που πιθανόν να ξεσπάσει μετά το πέρας της τετράμηνης εκεχειρίας. Μέχρι τότε, θα πρέπει να περιμένουμε διαδοχικά κύματα συστημικής προπαγάνδας κατά της Ελληνικής κυβέρνησης. Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να εύχονται μια νίκη του Τσίπρα ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τους Podemos. Από κει και έπειτα, όλα είναι δυνατά ...

Comments

  1. Anonymous27/3/15 13:11

    Ελπίζουμε, ο κ. Πρωθυπουργός να μη διολισθήσει σε εκπτώσεις προς χάριν των Γερμανών " φιλων" μας αλλ' ούτε και προς χάριν του ενταύθα εδραιωμένου συστήματος διαπλοκής και αρπαγής και να διατηρήσει στην θέσιν τους τους δύο αυτούς άξιους και εντίμους ανθρώπους να πράξουν το έργον τους. Αρκετά χρόνια "βγάλαμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας". Να σταματήσουν οι θωπείες προς το πολιτικό-μιντιακό κατεστημένο που μόνον βλάβες έχει προξενήσει στην πατρίδα. Θα είναι μέγιστο σφάλμα της κυβέρνησης αν υποχωρήσει στις αξιώσεις των κλεπτοκρατών όπου και αν αυτοί ευρίσκονται. Επίσης πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση όλων εκείνων των νόμων που ποινικοποιούν πάσαν οικονομικήν δραστηριότητα των Ελλήνων. Στο τέλος θα καταντήσουμε όλος ο ελληνικός πληθυσμός να αποκτήσει ποινικό μητρώο γιά πιθανά πταίσματα τόσο συνηθισμένα σε ιποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Έλεος πιά, σταματήστε να ακούετε τους εξ Εσπερίας " σωτήρες"!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

UN says Israel is committing crimes against humanity & 'extermination' in Gaza

Geopolitical Economy Report   The United Nations Human Rights Council published a report that concluded that Israel has committed war crimes and "the crimes against humanity of extermination" in Gaza. Ben Norton analyzes the statements by UN legal experts.

Day 1900: Julian Assange still in prison and under slow-motion execution by the Anglo-American imperialist criminals

failed evolution   On 11 April 2019, the Ecuadorian government of traitor Lenin Moreno, invited the Metropolitan Police into the Ecuadorian embassy in London, and they arrested Julian Assange . Since then, Assange is kept in Belmarsh high security prison in London, without actual charges.   The real reason world's number one political prisoner is still kept in this high security prison, is because he exposed horrendous war crimes carried out by the US imperialists and their allies.   The ruthless Western imperialist regime wants to punish the No1 real journalist in the world and make him an example for any Whistleblower or real journalist who will attempt to expose its big crimes in the future.   And the Anglo-American axis has now become officially a fascist coalition , framed by the rest of its Western pets. UK's Home Secretary Priti Patel, one of the most ruthless ever, decided to extradite Julian Assange to US. No surprise of course. The only question we had in mind is

Exposed: How Biden & Ukraine’s Fascists Worked Together to Block Peace with Russia

BreakThrough News   Newly released treaty negotiation documents show that Ukraine and Russia were very close to ending the war—more than two years ago, in April 2022. But U.S. imperialists and NATO have worked with and strengthened the right-wing in Ukraine to achieve their long-term goals in the region, including endless war, no matter how many people die. Brian Becker is joined by Eugene Puryear, co-host of The Freedom Side , to discuss the newly revealed documents showing how the Ukraine war nearly ended two years ago but were sabotaged by the intervention of the White House and the Ukrainian far-right. They discuss how Ukraine’s economy has been totally mortgaged to U.S. and European interests. 

BlackRock & Wall Street banks are profiting from Israel's crimes in Gaza, UN says

Geopolitical Economy Report  Top UN human rights experts called on Western weapons corporations to stop sending arms to Israel, saying they could be complicit in war crimes. Asset managers like BlackRock and Wall Street banks are also profiting. Ben Norton looks at the evidence.

Socialism or Barbarism: What’s at Stake in this Election & Beyond

Double Down News   Roger Waters meets Fiona Lali. Fiona Lali is the independent candidate for Stratford & Bow.   https://www.fionalalircp.com 

Israeli documents show expansive government effort to shape US discourse around Gaza war

As the Gaza war rages, Israeli funds target US college campuses and push to redefine antisemitism in US law   by Lee Fang and Jack Poulson   Part 3 - Substantial Israeli government involvement in American politics   Haaretz and the New York Times recently revealed that Chikli’s ministry had tapped a public relations firm to secretly pressure American lawmakers. The firm used hundreds of fake accounts posting pro-Israel or anti-Muslim content on X (formerly Twitter), Facebook and Instagram. (The diaspora affairs ministry denied involvement in the campaign, which reportedly provided about $2m to an Israeli firm for the social media posts.) But that effort is only one of many such campaigns coordinated by the ministry, which has received limited news coverage. The ministry of diaspora affairs and its partners compile weekly reports based on tips from pro-Israel US student groups, some of which receive funding from Israeli government sources . For example, Hillel International, a co-foun

What UK did in Gaza is SHOCKING & no one's allowed to talk about it

Double Down News   EXPOSED: Britain's Secret Role in Gaza  

Συνασπισμός προοδευτικών δυνάμεων με ηγέτη τον Γιάνη Βαρουφάκη

... για να γλιτώσει η χώρα μια και καλή από τη Μητσοτακική λαίλαπα   failed evolution   Η διάσπαση του κεντροαριστερού χώρου καλά κρατεί, όπως ακριβώς ήθελε η ντόπια ολιγαρχία.   Ο στόχος όμως της στρατηγικής ήττας ΣΥΡΙΖΑ και η επαναφορά ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέτυχε και πάλι.  Απέτυχε και η απομάκρυνση Μητσοτάκη από την ηγεσία της ΝΔ και ύστερα από αυτό το Βατερλό στις ευρωεκλογές, οι ολιγάρχες θα πρέπει να είναι στα κάγκελα και να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Οπότε χρειάζονται νέα εναλλακτική. Επιχειρήθηκε άλλο σχέδιο, την τελευταία στιγμή και στο πόδι, με βάση το οποίο οι αποστάτες της ΝΕΑΡ θα πήγαιναν στο ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε το ΠΑΣΟΚ με τις έδρες τους, να έκλεβε και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά, γρήγορα και εύκολα. Το σενάριο διαδόθηκε από καθεστωτικά φερέφωνα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα. Φαίνεται ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, κάηκε γρήγορα. Επιχειρείται τώρα νέο σχέδιο με σύνθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ε

Israeli documents show expansive government effort to shape US discourse around Gaza war

As the Gaza war rages, Israeli funds target US college campuses and push to redefine antisemitism in US law   by Lee Fang and Jack Poulson   Part 1 - Redefining antisemitism   Last November, just weeks into the war in Gaza, Amichai Chikli, a brash, 42-year-old Likud minister in the Israeli government, was called into the Knesset, Israel’s parliament, to brief lawmakers on what could be done about rising anti-war protests from young people across the United States, especially at elite universities. “ I’ve said it before, and I’ll say it again now, that I think we should, especially in the United States, be on the offensive,” argued Chikli. Chikli has since led a targeted push to counter critics of Israel. The Guardian has uncovered evidence showing how Israel has relaunched a controversial entity as part of a broader public relations campaign to target US college campuses and redefine antisemitism in US law. Seconds after a smoke alarm subsided during the hearing, Chikli assured the l

De-dollarization is growing: Even the US Federal Reserve (reluctantly) admits it

Geopolitical Economy Report Countries around the world are seeking alternatives to the US dollar. IMF economists say de-dollarization is "broad-based". The Federal Reserve reluctantly admits that it is happening. Ben Norton analyzes the latest research.