Skip to main content

Ιστορικές στιγμές άνευ επανάστασης!

Η Ελλάδα γίνεται το πιο κρίσιμο πεδίο μάχης

του system failure

Ο οικονομικός πόλεμος κλιμακώνεται κατά της Ελλάδας. Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία μέσω των εκπροσώπων της (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), αρνήθηκε να αυξήσει την ποσότητα ρευστότητας στις Ελληνικές τράπεζες. Κανονικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν τα συστημικά ΜΜΕ δεν έσπερναν και πάλι τον πανικό με την γνωστή καταστροφολογική προπαγάνδα, στέλνοντας τους Έλληνες στα ATMs.

Η απόφαση πάρθηκε μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής από τον Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, οι προτάσεις των δανειστών, βάζουν με μαθηματική ακρίβεια, την οριστική ταφόπλακα στην Ελληνική οικονομία. Η ανακοίνωση για κεφαλαιακούς ελέγχους αποτελεί απλά μια προειδοποίηση, ώστε να οδηγηθούν οι Έλληνες στην άνευ όρων παράδοση. Στην ουσία, αυτή η μαφία ζητάει από τους Έλληνες να διαλέξουν ανάμεσα σε έναν ξαφνικό και σε έναν αργό θάνατο.

Είναι σίγουρο ότι η Ελληνική κυβέρνηση ήξερε με ποιους είχε να κάνει. Ο Τσίπρας έπρεπε να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να εκθέσει τους θεσμούς και τις πραγματικές τους προθέσεις κυρίως στο Ευρωπαϊκό κοινό, που δεν ζει από πρώτο χέρι τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα την τελευταία πενταετία.

Η πρώτη κίνηση ήταν να προχωρήσει σε μια τακτική υποχώρηση, φέρνοντας ισοδύναμα μέτρα όπως ζητούσαν οι δανειστές. Ωστόσο, με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση Τσίπρα επιχείρησε να μεταφέρει τα βάρη για πρώτη φορά στις μεγάλες επιχειρήσεις ώστε να μην πλήξει περισσότερο τα συνήθη θύματα: τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι το ΔΝΤ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ο Τσίπρας πιθανόν να ήξερε πως αυτό θα αντιδράσει. Το ΔΝΤ έκανε ξαφνικά στροφή 180 μοιρών μετακινούμενο στην αρχική, άκαμπτη στάση του. Ωστόσο, το γεγονός ότι πολλοί αξιωματούχοι των θεσμών είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι η Ελληνική πρόταση ήταν μια καλή βάση για συμφωνία, εξέθεσε το ΔΝΤ πλήρως, αποκαλύπτοντας πέραν πάσης αμφιβολίας το πραγματικό του πρόσωπο.

Μια δεύτερη κίνηση από τον Τσίπρα χθες - μέσα από την δημόσια δήλωσή του - ήταν το αίτημα για μια σύντομη επέκταση της ρευστότητας από όλους τους επίσημους Ευρωπαϊκούς θεσμούς μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Μιλώντας για εκβιασμό από την πλευρά ενός άτυπου (όπως παραδέχθηκαν πρόσφατα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι) οργάνου, που είναι το eurogroup, έθεσε αυτόματα προ των ευθυνών τους τα επίσημα όργανα της ΕΕ. Αν αρνηθούν, θα εκτεθούν επίσης. Πρόκειται για μια έξυπνη και ουσιαστική τακτική.

Η πιο ουσιαστική κίνηση, ήταν η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Ο Τσίπρας αιφνιδίασε τους δανειστές και έθεσε την ημερομηνία του δημοψηφίσματος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, άφησε πολύ λίγα περιθώρια στους δανειστές να σχεδιάσουν κάποιου είδους "σιωπηλού πραξικοπήματος" κατά του δημοψηφίσματος. Αποφάσισαν μόνο περιορισμένη ρευστότητα που έφερε τον έλεγχο κεφαλαίων.

Ωστόσο , το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης μέσα από αυτή την κίνηση, ήταν να σημειώσει μια ξεκάθαρη νίκη ενάντια στον τεχνοκρατικό φασισμό, επαναφέροντας την πραγματική δημοκρατία στην Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται τώρα μπροστά σε μια ιστορική στιγμή και έχει την ευκαιρία να την εκμεταλλευτεί. Χωρίς επανάσταση, αλλά μέσα από μια απλή δημοκρατική διαδικασία, έχει την ευκαιρία να πυροδοτήσει μια ιστορικών διαστάσεων καθοριστική αλλαγή, απέναντι στην σκοτεινή πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη προς τη νέα Φεουδαρχία.

Η καλύτερη απόδειξη γι'αυτό, είναι ότι έχουν ήδη αρχίσει τα ψέματα, οι εκβιασμοί και οι απειλές από Γιούνκερ, Μέρκελ και Σουλτς. Συνεχίζουν τα τελεσίγραφα, τοποθετώντας αυθαίρετα κατά τα συμφέροντά τους το διακύβευμα του δημοψηφίσματος, το οποίο αφορά αποκλειστικά και ξεκάθαρα τα μέτρα και όχι την έξοδο ή όχι της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η σημερινή κατρακύλα στα Ασιατικά και Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τους έφερε έναν πρόσθετο πανικό και το γέλιο κόπηκε από κάποιους που κοροϊδεύαν αυτά που έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας περί νταουλιών και ζουρνάδων!

Δείχνουν λοιπόν σημάδια πανικού και γι'αυτό είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσουν σε ένα νέο κύμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς μηχανισμούς μαύρης προπαγάνδας, εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν μέσα στην εβδομάδα. Είναι αμφίβολο αν θα κάνουν την ανοησία να κλείσουν τελείως την στρόφιγγα της ρευστότητας, γιατί πέρα από την μεγαλύτερη αναταραχή που θα επιφέρουν στις αγορές, με πραγματικά απρόβλεπτες συνέπειες, θα δώσουν και την ευκαιρία στον Τσίπρα για το τελικό χτύπημα: άμεσο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και διαγραφή χρέους με βάση το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας.

Ο λαός λοιπόν να μην φοβηθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούν ταπείνωση και υποταγή. Θέλουν να μας βάλουν να πούμε “ναι” στην αυτοεξόντωσή μας και ύστερα να περιφέρουν το πτώμα μας στους υπόλοιπους της ευρωζώνης "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν". Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω στις απειλές της τραπεζικής ευρωδικτατορίας. Αν πούμε τώρα "ναι", είναι σίγουρο ότι αυτές οι άθλιες μαριονέτες των πλουτοκρατών θα μας αποτελειώσουν. Με το "όχι" όμως, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της αντίστασης, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη. Δεν θα είναι εύκολο, δεν θα είναι περίπατος, αλλά δείτε τι περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ήδη, πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μέσα από αυτό το blog γράψαμε ότι “Η κινητοποίηση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο έντονη, καθώς οι εκπρόσωποι της γνωρίζουν ότι, μια πιθανή κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα που θα αντισταθεί σθεναρά ενάντια στα μέτρα λιτότητας, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα 'ανεξέλεγκτο' ντόμινο ανόδου των δυνάμεων της Αριστεράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες επίσης θα μάχονταν με σθένος ενάντια στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Ας μην γελιόμαστε, ο πόλεμος θα είναι αδυσώπητος. Αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Είτε οι λαοί της Ευρώπης θα επιλέξουν να αγωνιστούν με ενότητα και αποφασιστικότητα, είτε θα παραδοθούν αμαχητί στους πλουτοκράτες που ετοιμάζουν τον νέο Μεσαίωνα. Η 'Μάχη της Ελλάδας' θα είναι καθοριστική ...” (http://bit.ly/1DwsmZ0)

Σύντομα, και οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί λαοί αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με την ιστορία ...

Comments

Popular posts from this blog

Ο πραγματικός λόγος που το καθεστώς Μητσοτάκη επιθυμεί διακαώς την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων παραβιάζοντας το σύνταγμα

 του system failure   Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο , μπορούμε να δούμε τη σημερινή κατάσταση στην άκρως νεοφιλελεύθερη Αμερική, για να καταλάβουμε το βαθμό αποτυχίας του ιδιωτικού μοντέλου στα πανεπιστήμια. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αμερικανική νεολαία είναι τα φοιτητικά χρέη. Πολλοί μάλιστα μιλούν για την επόμενη μεγάλη φούσκα που είναι έτοιμη να σκάσει και που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χειρότερη από τη φούσκα των στεγαστικών δανείων που συμπαρέσυρε την παγκόσμια οικονομία το 2008.  Η επιβολή του μοντέλου της ελεύθερης αγοράς στην ανώτατη εκπαίδευση, σε συνδυασμό με ορισμένες ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά ανέργων με πανεπιστημιακού επιπέδου γνώσεις, οι οποίοι δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να βρουν δουλειά ανάλογη των προσόντων και δεξιοτήτων τους. Στην Αμερική τους αποκαλούν πλέον 'hyper-educated poor'. Το όλο και πιο σαθρό αυτό σύστημα βασίζεται αποκλειστικά στο κυνήγι το

Israel is a European Invention & Gaza Genocide Was Made in West, w/ MEPs Clare Daly & Mick Wallace

BreakThrough News   Why does Europe support Israel so much? What does Europe gain from the occupation of Palestine and further escalation across the Middle East? How much of this is Europe following its own interests versus being subservient to US imperial designs in the region, as we’ve seen with Ukraine? Is Europe actually united on this or are there segments of the body politic that disagree with the US and Israel’s imperialist aims in Gaza? Does the EU have any awareness of its own hypocrisy? And are there consequences for those who speak out against the status quo?  

Israeli Cabinet Members Join Event Calling for Ethnic Cleansing & Resettlement of Gaza

Democracy Now!  An Israeli reporter covered a major conference in Jerusalem calling for Palestinians to be removed from Gaza in order to rebuild Jewish settlements. The conference was attended by about a third of the Israeli Cabinet, including Finance Minister Bezalel Smotrich and National Security Minister Itamar Ben-Gvir, both of whom have long been involved in the extremist settler movement in the West Bank.    Conference-goers were greeted by a huge map of planned illegal settlements in Gaza, and the atmosphere was joyful and celebratory, in contrast to what Israeli journalist Oren Ziv with +972 Magazine says is a somber atmosphere in Israeli public life following the October 7 Hamas attack. “ This is not just a bunch of extremists; it’s the government, ” adds Palestinian physician and activist Mustafa Barghouti in Ramallah.  

Πώς ο Γκρίνμπεργκ μπορεί να θάψει το καθεστώς Μητσοτάκη

του system failure    Είναι ξεκάθαρο ότι η αναμφίβολη πρωτοκαθεδρία του καθεστώτος Μητσοτάκη οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σε μια άκρως επιθετική επικοινωνιακή εκστρατεία που είχε καταφέρει μέχρι στιγμής να κρύβει κάτω από το χαλί (τουλάχιστον ως ένα βαθμό) τον αυταρχισμό και τη διαφθορά του καθεστώτος, καθώς και τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζει.  Και δεν είναι πλέον μυστικό, ότι ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από αυτή την εκστρατεία είναι ο Αμερικανός δημοσιοσχετίστας, Σταν Γκρίνμπεργκ .    Όμως καθώς το καθεστώς επαναπαύθηκε στις δάφνες της νίκης των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, τα μεγάλα προβλήματα συνέχισαν να συσσωρεύονται και φάνηκε ότι το καθεστώς είτε δεν ήθελε, είτε δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει. Έτσι, είδαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έρχονται τα πρώτα σημαντικά πλήγματα στην πρωτοκαθεδρία του, μέσα από τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Παρόλα αυτά, η αλαζονεία των καθεστωτικών στελεχών παρέμεινε αμετάβλητη, καθώς θεώρησαν ότι η τραγωδία των Τ

Omali Yeshitela, Facing 15-Years for “Pro-Russian Propaganda”

Glenn Greenwald 

Day 1750: Julian Assange still in prison and under slow-motion execution by the Anglo-American imperialist criminals

failed evolution   On 11 April 2019, the Ecuadorian government of traitor Lenin Moreno, invited the Metropolitan Police into the Ecuadorian embassy in London, and they arrested Julian Assange . Since then, Assange is kept in Belmarsh high security prison in London, without actual charges.   The real reason world's number one political prisoner is still kept in this high security prison, is because he exposed horrendous war crimes carried out by the US imperialists and their allies.   The ruthless Western imperialist regime wants to punish the No1 real journalist in the world and make him an example for any Whistleblower or real journalist who will attempt to expose its big crimes in the future.   And the Anglo-American axis has now become officially a fascist coalition , framed by the rest of its Western pets. UK's Home Secretary Priti Patel, one of the most ruthless ever, decided to extradite Julian Assange to US. No surprise of course. The only question we had in mind is

'Clearly a victory for Russia' as ICJ dismisses bulk of Ukraine's terror case against Russia

FRANCE 24 English   The United Nations' top court on Wednesday mostly rejected Ukraine's claims that Russia was financing "terrorism" in eastern Ukraine, saying only that Moscow had failed to investigate alleged breaches. Fernande Van Tets, FRANCE 24’s correspondent in the Netherlands, reports from The Hague on why this ruling is such a victory for Russia.

Day 1761: Julian Assange still in prison and under slow-motion execution by the Anglo-American imperialist criminals

failed evolution   On 11 April 2019, the Ecuadorian government of traitor Lenin Moreno, invited the Metropolitan Police into the Ecuadorian embassy in London, and they arrested Julian Assange . Since then, Assange is kept in Belmarsh high security prison in London, without actual charges.   The real reason world's number one political prisoner is still kept in this high security prison, is because he exposed horrendous war crimes carried out by the US imperialists and their allies.   The ruthless Western imperialist regime wants to punish the No1 real journalist in the world and make him an example for any Whistleblower or real journalist who will attempt to expose its big crimes in the future.   And the Anglo-American axis has now become officially a fascist coalition , framed by the rest of its Western pets. UK's Home Secretary Priti Patel, one of the most ruthless ever, decided to extradite Julian Assange to US. No surprise of course. The only question we had in mind is

The European Parliament raised on Wednesday the alarm over several worrying developments in Greece threatening the rule of law

In a resolution adopted with 330 votes in favour, 254 against, and 26 abstentions, MEPs express grave concerns about very serious threats to democracy, the rule of law and fundamental rights in the country. Media freedom Regarding media pluralism and the safety of journalists, MEPs complain about the lack of progress in the investigation into the murder of George Karaivaz in April 2021. They denounce that journalists are subject to physical threats and verbal attacks (also from high-ranking politicians), violations of their privacy with spyware, and abusive lawsuits –including from the Prime Minister’s entourage. Parliament also has concerns over the independence of the national audiovisual regulatory authority, the concentration of media in the hands of oligarchs, and the distribution of state subsidies. Spyware Parliament condemns the instrumentalisation of ‘national security threats’ to wiretap political opponents, including MEPs. In response to so-called “Predatorgate”, MEPs demand

Why Israel’s War Is Genocide — and Why Biden Is Culpable

Israel has made no secret of it: it has embarked on a genocidal plan to “create conditions where life in Gaza becomes unsustainable.” And Joe Biden is its accomplice.   by Seth Ackerman   Part 3 - “Stay and Starve, or Leave” The reason the carnage is as great as it is is that Israel is trying to kill or expel as much of the Palestinian population of Gaza as possible. Its direct attacks on civilians are part of a larger plan: to create “ conditions where life in Gaza becomes unsustainable, ” as Maj.-Gen. Giora Eiland, an adviser to Israeli defense minister Yoav Gallant, put it. “ Israel needs to create a humanitarian crisis in Gaza, compelling tens of thousands or even hundreds of thousands to seek refuge in Egypt or the Gulf, ” the adviser wrote in October. In the policy jargon of the Israeli government, this is referred to as “ voluntary emigration. ” It will be presented as a choice: in Eiland’s words, “ The people should be told that they have two choices: to stay and to starve, or